new times

oude juwelen verzamelen

Vondst van de dag: zwarte bakelieten armband

Zwarte bakeliet

Dit weekend vond ik mijn eerste zwarte bakelieten armband!
De zwarte bakelieten armband die ik vond geeft zowel met simichrome als met de andere testen een positief resultaat.
Dat zette me wel even aan het denken.
Ooit vond ik een zwarte armband die op bakeliet geleek: hij had het juiste gewicht en look, maar hij gaf geen positief resultaat met de simichrome of met de andere tests.
Volgens mij is hij dus niet van bakeliet! Het is gewoon een ander materiaal dat ik nog moet identificeren.

Zwarte bakelieten armband

Zwarte bakelieten armband

Zwarte bakeliet testen

Ik schreef eerder al dat je zwarte bakeliet niet altijd met simichrome kan testen. Maar de andere testen moeten wel werken als het echte bakeliet is. Dus door het voorwerp onder warm water te houden of door de wrijftest uit te voeren moet je zwarte bakeliet nog steeds kunnen herkennen.
Het is wel zo dat niet alle bakeliet even sterk naar formaldehyde ruikt. Dat komt door de verschillende additieven die gebruikt werden in bakeliet. Het is niet zo dat elk voorwerk even sterk naar formaldehyde moet ruiken of dat elk wattenstaafje met simichrome even geel moet zijn om bakeliet te zijn. Elk voorwerp is uniek, dus elk testresultaat zal ook iets verschillend zijn.
De reden waarom zwarte bakeliet niet altijd positief test met de testmethodes voor bakeliet zou zijn omdat ze die sieraden een speciale afwerkingslaag geven.
Maar nu ik die ene zwarte bakelieten armband heb gevonden die wel positief reageert op alle tests, begin ik te denken dat dat onzin is.
Ik heb al veel zwarte bakelieten telefoons gevonden die ook gewoon goed reageren op de bakeliet testen.
Mijn persoonlijke conclusie: alle kleuren bakeliet, zwart of niet, moeten positief reageren op de bakeliet tests, anders is het een ander materiaal, punt!

admin
NewTimes admin, webmaster.

Geef een reactie

|
-