new times

oude juwelen verzamelen

Vondst van de dag: zilveren cicade broche

Zilveren cicade broche

Zilveren cicade broche

Insecten

Ik hou niet zo van echte insecten maar deze zilveren cicade broche heeft toch een plaatsje in mijn hart gekregen. Ik kocht hem een tijdje geleden op een rommelmarktje en ik betaalde zelfs meer dan ik gewoon ben op rommelmarkten.

Datering

Ik vond geen keurmerkjes, maar hij heeft een c-sluiting en een vaste scharnier, dus ik denk dat hij dateert van het begin van de 20ste eeuw. Misschien van 1910-1920. Waarschijnlijk is hij gemaakt in Frankrijk, want Frankrijk staat bekend voor het maken van dit soort rare onderwerpen bij sieraden. Rond de art nouveau periode was er een hernieuwde interesse in natuurlijke onderwerpen. Deze cicade is daar een mooi voorbeeld van. Hij is erg natuurgetrouw gemaakt met pootjes en mondstukken. Zelfs zijn lijfje (dus eigenlijk de onderzijde van de broche, die je nooit ziet) is waarheidsgetrouw weergegeven.
Ik hoop dat je hem even mooi vind als ik!

Zilveren cicade broche

Zilveren cicade broche

Onderzijde van de cicade broche

Onderzijde van de cicade broche

admin
NewTimes admin, webmaster.

Geef een reactie

|
-