new times

oude juwelen verzamelen

Vondst van de dag: Pierre Bex oorbellen

Pierre bex art nouveau oorbellen

Pierre bex art nouveau oorbellen

Vondst van de dag

Een tijd geleden kocht ik een paar oorbellen op een rommelmarktje. Ze zijn art nouveau qua vormgeving maar ze zijn duidelijk van een latere periode. Qua stijl doen ze me erg denken aan de sieraden van Pierre Bex. Ze zijn niet getekend dus weet ik het niet zeker.

Sieraden van Pierre Bex

Pierre Bex maakte voornamelijk sieraden in Art Nouveau en Art Deco-stijl. Dit is de informatie die ik over Pierre Bex kon vinden: ‘de sieraden van Pierre Bex werden vanaf 1969 tot het eind van de jaren ’80 met de hand gemaakt in Frankrijk. Er werden originele vormen van vroeger gebruikt. Vervolgens werden de juwelen verzilverd, geĆ«mailleerd en met rhinestones of pareltjes bezet.
De fabriek is tegenwoordig gesloten maar de hoge kwaliteit van hun producten, het gebruik van hun oorspronkelijke vormen en machines en hoogwaardig materiaal zorgen ervoor dat de sieraden een hoge kwaliteit hebben.’

Pierre Bex oorringen

Pierre Bex oorringen

Pierre Bex verzamelen

Jammer genoeg vond ik geen verdere informatie meer.
Ik denk wel dat de sieraden van Pierre Bex de moeite zijn om te verzamelen. Ze zijn maar een tiental jaar geproduceerd en hoewel je ze nu nog vaak kan vinden gaan ze in de toekomst steeds zeldzamer worden. Ze zijn op dit ogenblik nog niet bijzonder of kostbaar, maar ze zijn gemaakt uit de oorspronkelijke vormen en ze zijn van redelijke kwaliteit, dus perfect voor de beginnende verzamelaar. Bovendien zijn ze ook erg draagbaar: broches hebben vaak een veiligheidsslot en ook bij de oorbellen moet je niet direct bang zijn dat je ze gaat verliezen.

Broche van Pierre Bex

Broche van Pierre Bex

Veel sieraden van Pierre Bex zien er een beetje kitscherig uit met die rare glans en soms ook door het kleurgebruik. Maar soms zitten er ook echte pareltjes tussen. Mijn oorbellen vind ik geweldig en ik draag ze ook zelf. Zoals bij alle sieraden moet je gewoon je eigen stijl en smaak volgen en kopen wat je zelf mooi vindt.
Veel succes!

admin
NewTimes admin, webmaster.

Geef een reactie

|
-