new times

oude juwelen verzamelen

Vondst van de dag: oranje bakelieten halssnoer

back in business

Bakeliet oranje halssnoerIk heb deze week een bijzonder halssnoer gevonden! Dat wakkerde een grote juwelenhonger aan.
Het is al een hele tijd geleden dat ik een artikeltje heb gepost, maar ik ben weer helemaal back in business.
Een kleine opsomming van wat er allemaal gebeurd is sinds de vorige keer: ik ben mama geworden van mijn eerste zoon en van mijn derde kind, mijn dochters zijn groot geworden!, ik vond hopen leuke juweeltjes, we maakten een verre reis met zijn allen, Newtimes werd gehacked, ik nam afscheid van mijn grote verzameling boch keramiek, ik maakte enkele nieuwe fijne vrienden…niet noodzakelijk in volgorde van belangrijkheid 🙂
Er is intussen dus veel gebeurd en ik heb ook fijne juwelen gevonden, dus af en toe ga je hier wel iets nieuws zien verschijnen.

Bakeliet mania

Orange bakelite demi parureIets dat bij mij nooit over gaat is mijn bakeliet mania. Van zodra ik bakelieten juwelen zie moet ik ze hebben hebben hebben!
Ik aarzelde dus geen moment toen ik een paar dagen geleden dit prachtige oranje bakelieten halssnoer vond in een kringwinkel! Het is het eerste oranje bakelieten halssnoer dat ik tot nu toe vond. Ik was eigenlijk al weg uit de kringwinkel, zonder iets gekocht te hebben, toen ik telefoon kreeg. Terwijl ik het telefoontje aan het beantwoorden was zag ik in de etalage ineens dit halssnoer liggen! Ik ging snel terug naar binnen en ik had het grote geluk dat ik dit halssnoer mocht kopen! Want normaalgezien worden artikels uit de etalage niet verkocht.
Voor 5€ liep ik met dit 85 gram zware halssnoer naar huis. Het meet 75 cm lang en is daarmee één van de langste bakelieten halssnoeren in mijn verzameling.

Simichrome

Bakelite necklace galoreTerug thuis deed ik direct de simichrome test, (zie mijn vorige artikel hier) maar ik wist eigenlijk al dat het halssnoer bakeliet was van zodra ik het in de winkel in mijn handen had. Kwestie van ervaring. De simichrome test kleurde onmiddelijk geel, dus ik heb weer een mooie aanvulling in mijn bakelietverzameling.

Demi parure

Zoals ik al eerder vertelde, is dit het eerste oranje bakelieten halssnoer in mijn verzameling. Ik had wel al twee mooie oranje bakelieten armbanden. Daarmee vormt het halssnoer een mooie demi parure. (Uitleg over demi parure en parure hier)
Nu nog oranje oorbellen en ik heb een volledige set!

True colors

Dit halssnoer is niet altijd oranje geweest. Hoogstwaarschijnlijk was de oorspronkelijke kleur knalroze (lees hier meer over de echte kleuren van bakeliet).

admin
NewTimes admin, webmaster.

Geef een reactie

|
-