new times

oude juwelen verzamelen

Vondst van de dag: dag van de Kringwinkel

banner1gifGisteren was het ‘Dag van de kringwinkel’. Vorig jaar had ik goed gescoord op die dag. Ik vond toen o.a. een Art Nouveau-naamhanger en verschillende zilveren armbanden, dus dit jaar was ik vastbesloten om terug te scoren.
Op voorhand had ik het internet afgeschuimd en brochures uitgepluisd om te weten te komen wat er in welke kringwinkel te doen was. Bleek er een kringwinkel in mijn buurt te zijn waar ze vooral sieraden zouden verkopen. Dat werd mijn plek!
Ik ging met Oudste Dochter, want die ziet ook erg graag juwelen. Toen we met de kinderwagen om 5 voor 10 aan de kringwinkel arriveerden stond er al een hele bende te wachten tot de deuren zouden openen. Om 10.00u stipt openden de deuren en sneller dan een bliksemflits zetten de mensen het op een lopen om als eerste bij de sieraden te zijn.
Ik had het ongeluk dat er een erg oude mevrouw nét voor mij liep. Ze kon bijna niet stappen en werd ondersteund door een familielid of vriendin.
Natùùrlijk geraakte ik daar niet voorbij met oudste dochter in de kinderwagen…Dus ging ik maar in slakkengang achter de oude mevrouw aan de winkel binnen.
Eens goed en wel binnen en aan de stand met sieraden gekomen, was het een drukte vanjewelste. Géén mogelijkheid om dicht in de buurt van de sieraden te komen, want er stond een hele meute in de weg. Iedereen kreeg mandjes met een nummertje, waar je je vondsten in kon deponeren.
Toen ik dan eindelijk kans zag om dichter bij de sieraden te komen, zag ik enkele leuke ringen en armbandjes. In alle heisa vond Oudste Dochter het beter om zélf uit de kinderwagen te klimmen, waarbij ze natuurlijk op de grond smakte. Niets ergs gebeurd gelukkig. Daarna wou ze ook sieraden zien, maar de tafeltjes waren nét te hoog voor haar, en ze ging terug tegen de grond, ocharme toch.
Al bij al vond ik toch dat er minder leuke spullen lagen dan het jaar ervoor. Toen was ik lang na openingstijd geweest en vond ik toch erg leuke sieraden. Nu was mijn buit eerder karig: enkele zilveren ringen, een zilveren armbandje, een halssnoer uit been, een broche, een horlogeketting en nog een paar kleine dingetjes. Verder zag ik ook een erg leuk rokje voor oudste dochter, een paar handschoenen die ze erg graag wilde hebben, en een ringetje en armbandje voor haar. Mijn schade bleef beperkt tot 25 euro. Iedereen werd in de kringwinkel getrakteerd op een lekkere kop pompoensoep, en de kop waar je uit dronk mocht je houden. Natuurlijk zag ik een leuke Oxo-tas en toen ik vroeg of ik mijn soep uit die tas mocht hebben, kreeg ik ze gratis mee.
Het is voor mij toch nog de moeite om volgend jaar opnieuw op rooftocht uit te gaan. Maar dan liefst iets later, en niet meer als de winkel pas open gaat.

admin
NewTimes admin, webmaster.

Geef een reactie

|
-