new times

oude juwelen verzamelen

Sarah Coventry sieraden

Sarah Coventry Austrian Lites demi parure

Sarah Coventry Austrian Lites demi parure

De geschiedenis van Sarah Coventry

De naam Sarah Coventry komt van de kleindochter van Charles H. Stuart, de stichter van het bedrijf.
Sarah Coventry werd in 1949 opgericht en het is het oudste bedrijf dat zelf juwelen verkocht.
Ze maakten hun juwelen niet zelf maar werkten samen met andere bedrijven die dat voor hen deden. De meeste productie gebeurde in Rode Island, USA. De juwelen van Sarah Coventry werden via home party’s verkocht, een beetje zoals de beroemde tupperware party’s. De sieraden van Sarah Coventry werden erg populair dankzij de hoge kwaliteit en mooie ontwerpen. De populariteit van bijoux verminderde tijdens de jaren ’70, en daardoor werd er minder verkocht bij Sarah Coventry.
In 1984 sloot de firma zijn deuren.
Jaren later opende Sarah Coventy echter opnieuw, ditmaal met nieuwe eigenaars. Je kan de juwelen kopen via catalogus, via home party’s of via het internet. De kwaliteit van de oude Sarah Coventry  juwelen is echter niet te evenaren.

Sarah Coventry herkennen

Het leuke aan Sarah Coventry sieraden is dat je veel informatie kan vinden op internet. Vrijwel elke parure had zijn eigen naam, en als je die naam weet kan je gemakkelijk de productiedatum te weten komen. Enkele namen van bekende sets: “Austrian Lites”, “Black Saturn”, “Blue Lagoon”, “Contessa”, “Coffee and cream”, ea.
De sieraden werden o.a. gemerkt met volgende zaken: “SC”, “Sarah Cov.”, “Sarah”, “SaC”, “Coventry”…meestal staat er een copyright-symbool bij dit merkteken.
Waar je Sarah Coventry sieraden ook direct aan kan herkennen, is het ruitvormig merktekentje dat vaak aan het slotje hangt. Daar staat dan ook SC op, maar aan de ruitvorm kan je het dus soms al van ver zien.

admin
NewTimes admin, webmaster.

Geef een reactie

|
-