new times

oude juwelen verzamelen

Reizen met sieraden

Reizen met sieraden

Reizen met sieraden

Misschien ben ik net te laat met dit bericht, want de grote vakantie is alweer voorbij. En met dit mooie weer hoèf je ook niet weg te gaan om een vakantiegevoel te hebben.
Maar bij mij begint het toch te kriebelen om weg te gaan en elke reden om op vakantie te gaan is een goede reden, niet?
Wat ik eerst en vooral zou aanraden, als je met je sieraden op vakantie vertrekt is: neem niet te dure stukken mee! Laat je waardevolle sieraden in de kluis in de bank, pak enkel sieraden mee die je zeker gaat dragen, en laat de rest thuis.
Voordat je op reis vertrekt kan je best  foto’s nemen van al je waardevolle spullen/juwelen met eventuele aankoopbonnetjes erbij en ook goed de details waar je de juwelen aan kan herkennen. Deze foto’s kan je op een memorystick of een geheugenkaartje zetten dat je bij je houdt. Of je kan de foto’s op een locale server zetten, zodat je erbij kan als je computer crashed.
Die foto’s zou iedereen eigenlijk moeten maken, ook als je gewoon thuis blijft. Kan handig blijken mocht er iets gebeuren: als je woning afbrandt, kan je zo deze spullen via de brandverzekering misschien nog uitbetaald krijgen. Of als er sieraden gestolen worden, kan je met de foto’s en beschrijvingen naar de politie. Zo verhoog je de kans dat ze terug bij jou terecht komen.

met vliegtuig of schip op reis
neem je sieraden altijd mee in de handbagage
hou je handbagage steeds in het oog
een beauty case kan handig zijn om alles handig in op te bergen en schade te vermijden

met de auto op reis
een huurauto of een auto met een vreemde nummerplaat valt ook dieven op, dus zorg er altijd voor dat je je juwelen meeneemt als je uitstapt.
je auto natuurlijk goed op slot doen telkens je uitstapt, maar dat spreekt voor zich

naar het buitenland op reis
je zou eigenlijk altijd kopie’s moeten meenemen van aankoopbewijzen of verzekeringsbewijzen. Zo vermijd je extra douanekosten (als ze denken dat je de sieraden in het vakantieland hebt gekocht, kunnen ze extra douanekosten aanrekenen).

op de hotelkamer
laat je sieraden nooit onbeheerd in je hotelkamer. Wat jij een originele plaats om te verstoppen vindt, hebben dieven en hotelbediendes al lang meegemaakt.
poetsvrouwen en onderhoudsmensen kunnen allemaal binnen in jouw kamer. Meestal zijn dit eerlijke en hard werkende mensen, maar ze laten vaak je deur openstaan terwijl ze poetsen of met het onderhoud bezig zijn. Zo kan er makkelijk iemand ongezien je kamer binnensluipen.
de safe op je kamer is meestal niet erg stevig. Bovendien laat je weten dat er iets waardevols is als je ze gebruikt. Als er iets uit gestolen wordt kan het hotel meestal niet aansprakelijk gesteld worden. Daarom is het meestal veiliger om de safe of locker van het hotel zelf te gebruiken.

Laat je vooral niet afschrikken door deze bemerkingen, heb plezier, draag je juwelen, maar kijk toch ook goed uit.

admin
NewTimes admin, webmaster.

Geef een reactie

|
-