new times

oude juwelen verzamelen

Kinderarmband in bakeliet

Ik denk dat bakelieten kinderarmbanden zeldzaam zijn en daarom ben ik erg trots op deze vondst.
Een tijdje geleden ging ik naar een kringwinkel hier in de buurt en toen ik in een doos prullaria keek zag ik deze beauty liggen.
Hij is te klein om rond grote-mensen-polsen te kunnen, en ik denk dat de medewerkers die in de winkel werkten, ook geen idee hadden wàt dit nu is. Maar ik weet het wel: een kinderarmband in bakeliet!
Je kan wel denken dat ik hem direct heb gekocht!
De grote armband heeft een binnendiameter van  6,5 cm. Dat is normaal voor een armband van volwassenen. Dat is trouwens één van mijn lievelings armbanden. Dat kleur past bij zoveel outfits!
De servetring heeft een diameter van 5 cm, wat normaal is voor een servetring. (Mijn oudste dochter kan de servetring eigenlijk wel als armband dragen…Dat is de reden waarom ik hem kocht. Ze is nu 3,5 jaar).

gewone armband, kinderarmband, servetring

Maar de onderste armband heeft een binnendiameter van 5,5 cm! Je moet het zelf maar eens proberen: dat is veel te klein om rond je pols te krijgen, en als servetring is het echt al te groot.
Voila, daarmee weet je dat ook weer.

Ik weet wel niet of kinderarmbanden veel geld waard zijn. Tenslotte hebben kindjes meestal geen apart spaarpotje om bakelieten armbanden te kopen.

admin
NewTimes admin, webmaster.

Geef een reactie

|
-