new times

oude juwelen verzamelen

Kersen broche in lucite en koper

Vondst van de dag

Het was mooi weer vandaag, en natuurlijk gingen we naar een rommelmarkt. Een hele grote deze keer, in het mooie Zulte in Oost Vlaanderen.

Lucite cherry brooch

Lucite cherry brooch

Familie van ons organiseert deze markt al jaren, en we zien elke jaar meer kraampjes opdagen en meer straten meedoen. Er is ook een heel stuk markt dat langs leuke landelijke baantjes gaat. Erg fijn ook om gewoon te wandelen en van de streek te genieten.

Maar goed, daar kwamen we natuurlijk niet voor! 🙂

Bakelieten kersen halssnoer

Ik weet niet of ik het hier al ooit gepost had, maar ik heb een aantal dromen op juwelen-gebied. Misschien is dat voer voor een volgende post, maar 1 van mijn grote dromen is om ooit een bakelieten halssnoer met kersjes te vinden voor weinig geld! Je moet bij gelegenheid maar eens ‘bakelite cherry necklace’ googelen en dan zal je zien dat deze halssnoertjes erg veel geld kosten!

http://bakelitebloodhound.blogspot.be/2012/05/fashion-friday-bakelite.html

Te veel voor mij, en dus blijf ik verder dromen.

Rommelmarktvondst

Op 1 van de laatste kraampjes van de markt vond ik deze super schattige kleine broche. Zoals je ziet hangen er kersjes aan, dat alleen is voor mij al een reden om blij te zijn! 🙂 De broche kostte 0,20€ en van die prijs kan je toch ook alleen maar meer happy worden?

Kersen!

De broche bestaat uit een body van koper met een eenvoudige sluiting. De blaadjes zijn volgens mij gemaakt van lucite en de kersjes zelf ook. De ‘steeltjes’ van de kersjes zijn van een soort koperdraad. Ik ben niet zeker van de koperdraad, maar de body zelf van de broche lijkt me zeker oud te zijn. Misschien werden de kersjes op een bepaald ogenblik vervangen? Geen idee, maar de broche zelf lijkt me van de jaren ’60 te dateren. Oud genoeg voor mij. En nu nog eens dat bakelieten kersen halssnoer vinden voor een prikje en ik ben helemaal blij. 😉Lucite cherry brooch back

 

 

admin
NewTimes admin, webmaster.

Geef een reactie

|
-