new times

oude juwelen verzamelen

2013 in foto’s: schatten van dit jaar

Ik heb niet zoveel zin in een post met veel uitleg, maar dit lijkt me ook wel leuk: enkele van de grootste schatten die ik dit jaar vond op een rij. Sommige heb ik nog niet op deze blog gepost, maar daar komt dan nog wel een post van op een later tijdstip.

Kruisje in Franse git (19e eeuw):

Dit kruisje vond ik op een rommelmarktje voor 1 euro! Blijkbaar zijn de mensen tegenwoordig echt niet meer geïnteresseerd in rouwjuwelen. Echt jammer, want ik vind het prachtig! Ik vertelde een tijdje geleden al wat Franse git precies is.

French jet pendant

Hangertje in Franse git

Cicade broche in zilver van begin 20ste eeuw:

In dit artikeltje schreef ik al meer over deze broche.

Zilveren cicade broche

Zilveren cicade broche

Bog Oak rouwbroche:

Dit is nog zo een vondst van een rommelmarktje. Dit is ook een rouwbroche, maar deze keer van een bijzonder materiaal: bog oak. Ik ga hier zeker nog een postje over maken met meer uitleg. Je kan aan de zeer lange naald al zien dat de broche van rond 1850 dateert.

Bog oak rouwbroche

Bog oak rouwbroche

Art deco bar broche met saffier en diamant:

Dit had ik ook nog niet eerder op de site gepost, maar wat een beauty is dit toch! Een zilveren bar broche in duidelijke art deco stijl! Ik vond deze broche -waar anders- op een rommelmarktje eerder dit jaar.

Silver art deco bar brooch with sapphire and diamond

Zilveren art deco broche met saffier en diamant

Valo Koru rendiermos hanger:

Een hele tijd geleden alweer vond ik een bijpassende broche met hetzelfde rendiermos thema van Valo Koru. En nu heb ik eindelijk een hanger. Een demi-parure, zowaar.

Valo Koru Rendiermos hanger

Valo Koru Rendiermos hanger

Amsterdamse School broche:

En als laatste, maar zeker niet minste: deze mooie Amsterdamse school broche van in deze post.

Amsterdamse School broche

Amsterdamse School broche

admin
NewTimes admin, webmaster.

Geef een reactie

|
-